Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

12. 06. 2018. 10:10   >>  10:06

600 LJUDI

Španija prihvatila migrante s broda Akvarijus

Više od 600 migranata koji se nalaze na brodu Akvarijus u Sredozemlju konačno će moći da se iskrcaju pošto će ih italijanski brodovi prevesti do Valensije u Španiji, zemlji koja ih je prihvatila poslije odbijanja Italije i Malte.

Na brodu se nalazi 629 migranata koji su spaseni kod libijske obale. Spašao ih je brod Akvarijus nevladine organizacije SOS Mediterane.

Organizacija SOS Mediterane prenijela je preko Tvitera da će jedan italijanski brod dostaviti danas hranu do Akvarijusa, a da se kasnije planira prebacivanje migranata do Španije italijanskim brodovima.

Italija i Malta ovog vikenda odbili su zahtjev da brod pristane na njihovu obalu.

Brod Akvarijus tri godine plovi kod obala Libije i spašava migrante i uglavnom ih prevozi do Italije.

Međutim ovog vikenda novi italijanski ministar unutrašnjih poslova, šef ekstremnodesničarske Lige Mateo Salvini, odbio je da dozvoli brodu da pristane.

Španija je juče ponudila da ih primi, ali je organizacija SOS Mediterane ocijenila da bezbijednosni uslovi nijesu dobri da ih odveze do Španije. Malta je dopremila hranu i druge potrepštine tokom noći.

Lokalni zvaničnici na Korzici takođe su rano jutros ponudili da prihvate brod u jednoj od luka na tom francuskom ostrvu, ukoliko ne može da ode do Španije.

Italija gdje se oko 700.000 migranata iskrcalo od 2013. godine redovno optužuje Evropljane da okreću glavu i da su je ostavili da sama rješava migrantsku krizu.

Salvini je u predizbornoj kampanji govorio da će zatvoriti granice migrantima i upozorio da kad dođe na vlast da će učiniti sve da spriječi iskrcavanja migranata u Italiji, posebno kada to čine nevladine organizacije koje patroliraju svojim brodovima kod Libije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније