Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 06. 2018. 19:13 >> 19:02
1

OPTUŽBE BIJELE KUĆE

"Trudo zabio nož u leđa SAD-u"

Bijela kuća je danas nastavila s kritikama na račun kanadskog premijera Džastina Trudoa, optuživši ga za zabijanje noža u leđa SAD na završenom samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7).

Trudo je sinoć na kraju samita u Kanadi rekao novinarima da su lideri svih sedam članica G7 potpisali zajedničko saopštenje u kojem se poziva na "trgovinski sistem zasnovan na pravilima". Trudo je na toj konferenciji za medije nazvao "uvrjedljivim" nove američke takse na uvoz čelika i aluminijuma i rekao da Kanada "neće dozvoliti da je neko maltretira".

Predsjednik SAD Donald Tramp na to je ubrzo odgovorio preko Tvitera i povukao saglasnost sa zajedničkog saopštenja sa samita G7, optužujući Trudoa za "lažne izjave".

Glavni Trampov ekonomski savjetnik Leri Kadlou danas je rekao da je Trudo "prilično zabio nož u leđa" izjavom da Kanada neće dozvoliti da bude maltretirana američkim taksama, prenosi Asošiejted pres.

Kadlou je za Si-En-En kazao da je Trudo nanio "veliku štetu" G7 izjavom da će Kanada morati da se brani i da su SAD odgovorne za problem sa taksama.

Tramp neće dozvoliti, dodao je Kadlou, da ga Trudo maltretira uoči njegovog samita sa sjeverokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Trampov savjetnik za trgovinu Piter Navaro takođe je danas optužio Trudoa za izdaju američkih saveznika.

"Postoji posebno mjesto u paklu za svakog lidera neke zemlje koji se loše ponese prema predsjedniku Trampu i potom na izlazu pokuša da mu zabije nož u leđa", rekao je Navaro.

Godišnji samit G7 u petak i subotu u Kanadi obilježila su oštra neslaganja s Trampom zbog njegovih odluka da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma iz Evropske unije i Kanade i Meksika. Ta mjera je pogodila američke partnere iako su njena glavna meta kineski proizvođači na koje se i SAD i EU dugo žale da su preplavili tržišta jeftinim čelikom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније