Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 06. 2018. 17:33   >>  17:23 2

IRAK

Zapalili se glasački listići pred prebrojavanje

U Bagdadu je danas veliki požar izbio u najvećem skladištu glasačkih listića u Iraku gdje su glasovi s parlamentarnih izbora održanih 12. maja, koje treba ponovo prebrojati.

Irački zvaničnici su saopštili da većina glasačkih kutija nije izgorjela u požaru čiji uzrok još nije objavljen.

Dok je gorjelo skladište u četvrti Rusafa, vidio se gust crni dim.

Zvaničnik izborne komisije Imed Džamil izjavio je da je jedna sala sa opremom za glasanje uništena u požaru.

U Iraku treba ponovo prebrojati deset miliona glasačkih listića da bi se provjerila tvrdnja da je bilo manipulacija tokom izbora na kojima je pobijedio šiitski nacionalistički lider Moktada Sadr.

Zbog tih tvrdnji je Parlament Iraka u srijedu odlučio da se glasovi ponovo prebroje i to ručno. Istovremeno su poništeni glasovi izbjeglica i iseljenika, i raspuštena je izborna komisija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније