Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 06. 2018. 23:05   >>  22:55

NEREDI U POJASU GAZE

Ubijena četiri Palestinca, preko 100 ranjeno

Najmanje četiri Palestinca ubijena su danas, a više od 100 ih je ranjeno izraelskom vatrom, tokom masovnih protesta kraj granične ograde između pojasa Gaze i Izraela, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Na granici pojasa Gaze i Izraela svakog petka od 30. marta održavaju se masovne demonstracije Palestinaca protiv izraelske blokade Gaze koja traje od 2007, a zahtijevaju i pravo na povratak Palestinaca izbjeglih sa teritorije današnjeg Izraela u ratu 1948.

Ministarstvo je saopštilo da je na današnjim protestima, na kojima su učestvovale hiljade, ukupno povrijeđeno više od 600 Palestinaca, prenosi Asošiejted pres.

Među ubijenim demonstrantima je jedan dječak, a među više od 100 ranjenih vatrenim oružjem je i fotograf agencije Frans pres, naveli su palestinski zvaničnici.

Palestinci su na izraelske vojnike s druge strane granične ograde bacali kamenice i puštali zmajeve sa zapaljivim materijalom, i kotrljali zapaljene gume.

Izrael tvrdi da lideri vladajućeg palestinskog Hamasa koriste proteste da bi izvodili napade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније