Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 06. 2018. 19:26   >>  19:16

NJEMAČKI MINISTAR

Osumnjičeni za ubistvo djevojčice uhapšen u Iraku

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo 14-godišnje djevojčice u Njemačkoj, odbijeni tražilac azila Ali Bašar uhapšen je u Iraku, saopštile su danas njemačke vlasti.

Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer rekao je da su Bašara (20) uhapsile kurdske vlasti na sjeveru Iraka, na zahtjev njemačke policije, BBC.

Djevojčica Suzana Marija Feldman iz grada Majnca nestala je 22. maja, a njeno tijelo je u srijedu pronađeno na periferiji obližnjeg grada Visbadena, u blizini centra za izbjegličkog kampa u kojem je Bašar živeo. Lokalni mediji navode da je posljednji put viđena u tom kampu.

Policija je juče navela da je Bašar prošle nedjelje iznenada otišao s porodicom u irački grad Erbil preko Istanbula, a njemačka javnost je ogorčeno reagovala zbog bezbjednosnog propusta zahvaljujući kojem je on napustio Njemačku.

Prema navodima policije, Bašaru i članovima njegove porodice dozvoljeno je da se ukrcaju na avion u Diseldorfu iako imena u njihovim dokumentima nijesu bila ista kao imena na avionskim kartama koje su imali.

Ubistvo Suzane Marije Feldman obnovilo je kritike na račun njemačke kancelarke Angele Merkel i njene politike prema migrantima.

Prethodna ubistva koja su u Njemačkoj počinili tražioci azila izazvala su gnijev djela njemačkog društva zbog dolaska više od milion migranata u tu zemlju 2015. i 2016.  Na talasu tog nezadovoljstva porasla je podrška krajnje desnoj Alternativi za Njemačku, trenutno najvećoj opozicionoj partiji u Bundestagu.

Ta stranka je za jsutra najavila protest i navela da Merkel treba da podnese ostavku.

Policija je saopštila da je Feldman bila Jevrejka, ali da nema dokaza da je njeno porijeklo uticalo na izvršenje zločina.

Centralni savjet Jevreja u Njemačkoj saopštio je da mnogi detalji oko ubistva Feldman nijesu jasni i pozvao je na sprovođenje temeljne istrage, uz apel da se ne donose "preuranjeni zaključci".

Bašar je s roditeljima došao u Njemačku 2015. godine, na vrhuncu priliva migranata u tu zemlju, ali je njegov zahtev za azil odbijen iste godine i trebalo je da bude deportovan. Medjutim, dobio je privremenu dozvolu za boravak dok čeka odluku o žalbi na odbacivanje zahteva za azil.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније