Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 06. 2018. 21:28 >> 21:25

ITALIJA

Konteova vlada preuzela dužnost

Novi italijanski premijer Đuzepe Konte preuzeo je danas dužnost poslije posljednjeg glasanja o povjerenju programu koji će okrenuti leđa štednji, ali ne i Evropi.

Pošto je juče dobio povjerenje Senata, Konte se obratio donjem domu, gdje nova koalicija ima komforniju većinu. Za novu vladu je glasalo 350 poslanika, 236 je bilo protiv, a 35 se uzdržalo od glasanja.

Novi premijer, koji je ove nedjelje dodatno utvrdio desni kurs, krenuće ubrzo na svoj prvi međunarodni sastanak - samit G7 u Kanadi.

"Prva stvar za Italiju biće i da se predstavi, a druga da bude poštovana", rekao je Konte novinarima.

Nepoznat javnosti prije nego što su ga za premijera izabrali Pokret pet zvjezdica (M5S) i nacionalistička Liga, Konte (53) je juče pred Senatom izložio opšti politički program prve poplističke vlade u nekoj od zemalja osnivača EU.

Iako je važan dio bio posvećen potrebi ukidanja sankcija Rusiji, Konte je ponovio evropsku i atlantsku pripadnost svoje zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније