Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 06. 2018. 23:05   >>  22:54

SAUDIJKE POČELE DA VOZE

Prvih deset dobilo vozačke dozvole

Saudijska Arabija saopštila je da je danas izdala prvih 10 vozačkih dozvola ženama, ali su aktivistkinje koje su se borile za pravo žena da voze i dalje u pritvoru u toj zemlji.

Jedina zemlja u kojoj je ženama zabranjeno da voze planira da ukine tu odredbu 24. juna, a prvih 10 dozvola ženama uručene su danas u Ministarstvu saobraćaja, prenosi Asošiejted pres.

Događaju nijesu prisustvovali predstavnici stranih medija.

Prije dobijanja dozvola, 10 žena je prošlo kratak test vožnje pošto one već imaju vozačke dozvole drugih zemalja - Velike Britanije, Libana i Kanade.

Iznenadni potez Rijada uslijedio je dok moguće suđenje i dalje u pritvoru čekaju četiri saudijske aktivistkinje koje su vodile kampanju za pravo žena da voze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније