Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

s.đ. [ Beta ]

03. 06. 2018. 09:36 >> 09:26

POJAS GAZE

Izraelska vojska napala ciljeve Hamasa

Izraelska vojska je danas saopštila da je napala ciljeve Hamasa u pojasu Gaze u odgovoru na obnovu raketne vatre prema Izraelau.

Kako se navodi, rano jutros su pogođena su vojna postrojenja i pomorske snage Hamasa.

Izraelskim udarima je prethodilo ispaljivanje projektila prema jugu Izraela nakon nekoliko dana prekida vatre duž osjetljive granice.

Odbrambeni sistem "Gvozdena kupola" je presreo neke projektile, a drugi su pali u Gazu. Povreda nije bilo ni na jednoj strani.

U utorak prošle nedjelje eskaliralo je nasilje izmedju Izraela i Hamasa. Takva eskalacija nije zabilježena od rata u Gazi 2014. godine.
Hamas je odmah u srijedu saopštio da je postignut prekid vatre preko egipatskih posrednika, dok je Izrael najavio će se uzdržati od udara dok god nema raketne vatre.

Izraelska vojska i Hamas tri puta su ratovali od kako je 2007. godine ta islamska ekstremistička organizacija silom preuzela vlast u Gazi od umjerenijeg sekularnog rivalskog Fataha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније