Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 06. 2018. 17:55 >> 17:56

MALI

Predsjednički kandidati povrijeđena u protestima

U sukobima pristalica opozicije i bezbjednosnih snaga u Maliju, tokom zabranjenog marša pred predsjedničke izbore, povrijeđeno je 16 osoba, uključujući dva kandidata za šefa države, saopštili su organizatori protesta.

Organizatori su naveli da su povrijeđeni predsjednički kandidati Igor Dijara i Aliu Dijalo koji će se na izborima 29. jula suprotstaviti predsjedniku zemlje Ibrahimu Bubakaru Kejti, navodi Asošiejted pres.

Hitna pomoć je potvrdila da je u sukobima povrijeđeno 16 osoba.

Opozicioni lideri su organizovali današnji protestni marš kako bi pozvali na slobodne i transparentne izbore i zatražili da državna televizija u većoj mjeri izveštava o njihovim aktivnostima.

Guverner glavnog grada Bamaka zabranio je održavanje tog skupa na osnovu odluke o vanrednom stanju, uvedenom 2015.  poslije napada ekstremista na lokalni hotel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније