Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

s.đ. [ Beta ]

02. 06. 2018. 09:36   >>  09:28

MEKSIKO

Šest policajaca ubijeno u Salamanki

To se desilo na javnom putu u državi Gvanahuato, gdje je u porastu nasilje u vezi s organizovanim kriminalom, javljaju lokalni mediji.

Napad se dogodio juče kada su policajci pokušali da provjere jedno vozilo. Putnici su iz vozila tada otvorili vatru i ubili pet policajaca dok je šesti kasnije podlegao povredama u bolnici.

"Osuđujemo ovakve činove i odmah smo pojačali operacije nadzora i bezbjednosti", rekao je zvaničnik te meksičke države Gustavo Rodrigez.

Država Gvanahuato gde se nalaze brojne proizvodne firme okrenute izvozu, jedna je od omiljenih meksičkih turističkih destinacija. Tu se nalazi grad San Migel de Aljende koji je popularan kod američkih turista.

Posljednjih godinu dana u toj državi bilježi se porast nasilja vezanog za sukobe izmedju kriminalnih grupa. Narkokarteli kao što su Halisko Nova generacija, Sinaloa ili Zetas operišu u toj oblasti, gdje se takođe dogadjaju krađe goriva, navele su lokalne vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније