Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

31. 05. 2018. 12:36 >> 12:26
4

UMIJEŠAN ZAPAD

Asad:U Siriji nije građanski rat nego borba protv terorizma

Sve što se dešava u Siriji ne predstavlja građanski rat, to je od samog početka rat protiv terorizma i zapadnih plaćenika, izjavio Bašar el Asad.

 

 

 

Kako je objasnio sirijski predsjednik, termin „građanski rat“ se od početka konflikta pogrešno koristi, a to čine čak i saveznici i prijatelji Sirije.

„Građanski rat bi podrazumijevao da u Siriji vlada podjela na osnovu etničke ili religiozne pripadnosti ili pak na osnovu političkih nesuglasica. U Siriji toga nema“, tvrdi Asad, prenosi Sputnjik.

Sirijski predsjednik je ocijenio i da na teritoriji zemlje koju drži sirijska vojska žive ljudi različitih religija i nacionalnosti, te da svi oni podržavaju Damask. „Od samog početka oni koji su željeli da svrgnu vlast bili su plaćenici koje je unajmio Zapad.

Kao rezultat aktivnosti američkih i turskih marioneta, imamo situaciju u kojoj ne postoji jedinstvo. Međutim, da je u toku i građanski rat, to bi značilo i da nam je društvo podijeljeno“, dodao je on.

Sirijski lider je takođe ukazao na činjenicu da militanti u Siriji dobijaju naredbe iz inostranstva kako se ne bi uspostavio mir u zemlji, ali da Sirijci to neće dozvoliti jer nemaju drugog izbora.

„Što smo bliži kraju, to je otpor jači. Čim smo pokrenuli proces pomirenja u zemlji, mogli su se vidjeti sve jači pokušaji da se taj proces zaustavi. Naravno da zaje

dno sa novcem iz inostranstva stižu i naređenja. Međutim, mi smo riješeni da taj problem prevaziđemo. Ili ćemo imati zemlju, ili ne“, zaključio je Asad.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније