Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

31. 05. 2018. 19:37   >>  19:31

U EMIRATIMA

U zatvor zbog kritike vlasti

Istaknuti emiratski aktivista Ahmed Mansur osuđen je na kaznu zatvora od 10 godina i novčanu kaznu od 272 000 dolara zbog kritike vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata na društvenim mrežama.

Ujedinjeni Arapski Emirati su svjetski poslovni i turistički centar, ali i apsolutistička monarhija koja slabo podnosi javnu kritiku vladajućeg sistema.

UAE terete Mansura i druge prodemokratske aktiviste za ono što bi se moglo nazvati uvreda lidera zemlje.

Mansur je među pet aktivista osuđenih za slične prekršaje od 2011. godine, za vrijeme "Arapskog proljeća".

Aktivista, po profesiji elektrotehnički inženjer i pjesnik, uhapšen je u martu 2017. godine i optužen za širenje sektaštva i mržnje.

Sud ga je, prema navodima medija, oslobodio terorističkih optužbi.

Grupe za zaštitu prava pozvale su vlasti da puste Mansura, nazivajući njegov pritvor kršenjem slobode izražavanja i mišljenja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније