Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 02. 2013. 14:52 >> 14:49

NOVA AFERA

Britanija: Svinjetina umjesto goveđeg mesa

Dok se u Velikoj Britaniji afera u vezi sa konjskim mesom prodavanog kao junetina još ne smiruje, na pomolu je nova, jer je uprava lanca supermaketa Vejtroz najavila povlačenje zamrznutih junećih ćufti u kojima su pronađeni tragovi svinjskog mesa.

Poslije poziva agencije za prehrambene standarde u Velikoj Britaniji upućenog svim većim dobavljačima mesa da sprovedu hitne testove goveđih proizvoda na prisustvo konjskog mesa, oglasio se lanac supermaketa Vejtroz, preneo je francuski list Eko.

Uprava Vejtroza je saopštila da povlači sva zamrznuta jela sa junećim ćuftama u kojima su pronađeni tragovi svinjetine.

Britanska agencija za bezbjednost hrane saopštila je juče da je zajedno sa britanskom policijom sprovela istragu u jednoj engleskoj klanici i irskoj fabrici za koje se sumnja su bili snabdjevači junetinom za ćevape i hamburgere u kojima su pronađeni tragovi konjetine.

Skandal je izbio 31. januara 2012. kada je gigant za brzu hranu Burger King otkrio je da su neki od njegovih proizvoda kontaminirani konjskim mesom.

Zatim je 16. januara irska agencija za sigurnost hrane objavila da su britanskim supermarketima isporučeni goveđi hamburgeri s tragovima konjske DNK kada je iz prodaje povučeno 10 miliona pakovanja, da bi 4. februara bila prekinuta proizvodnja u još jednoj irskoj kompaniji za proizvodnju mesa.

Nakon svega, Agencija za sigurnost hrane u Velikoj Britaniji naredila je svim britanskim firmama da testiraju svoje proizvode od goveđih prerađevina, pošto su pronađene lazanje čak sa 99 odsto konjskog mesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније