Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

30. 05. 2018. 14:42 >> 14:32

ŠPANSKA POLICIJA

Brauder će uskoro biti pušten

Španska policija je saopštila da je britanski biznismen Vilijem Brauder, poznat kao kritičar ruske vlade, jutros priveden u Madridu ali da će uskoro biti pušten.

 

 

 

Portparolka policije je navela da je Brauder odveden u policijsku stanicu da bi se provjerio postojeći nalog za njegovo hapšenje, gdje je ustanovljeno da je istekao.

Ona je rekla da će biznismen biti pušten čim se sredi papirologija.Brauder je nešto ranije na Tviteru objavio da je uhapšen, uz fotografiju snimljenu, kako je napisao, sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila uz poruku da mu nijesu rekli kuda ga vode.

On je krajem prošle godine u Rusiji, u odsustvu osuđen na devet godina zatvora zbog prevare i utaje poreza, ali Interpol je odbijao da izvrši nalog za hapšenje smatrajući da je u pitanju politička presuda, prenijeli su španski mediji.

Vilijam Brauder je osnivač Hermitidž kapitala, za koji je radio i Sergej Magnicki, ruski advokat koji je 2009. umro u policijskom pritvoru u Moskvi pošto je otkrio finansijske mahinacije kojima su funkcioneri ruske policije i poreske uprave oštetili državu i fondaciju Hermitidž kapital.

Brauder je 10 godina vodio jedan od najvećih investicionih fondova u Rusiji, ali mu je 2006. zabranjen ulazak u tu zemlju pošto je proglašen za "prijetnju po državnu bezbjednost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније