Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

30. 05. 2018. 09:27 >> 09:17

POJAS GAZE

Hamas: Postignut prekid vatre s Izraelom

Palestinski Hamas, islamska ekstremistička organizacija koja vlada pojasom Gaze, saopštila je danas da je pristala na prekid vatre s Izraelom kako bi se okončala najveća eskalacija nasilja između dvije strane od rata 2014. godine.

 

 

Visoki zvaničnik Hamasa Kalil al-Haja izjavio je danas da su egipatski posrednici intervenisali "nakon što je otpor uspio da odbije agresiju", kako je rekao.

On je najavio da će ekstremističke organizacije u Gazi biti posvećene prekidu vatre sve dok ga Izrael bude poštovao.

Izraelski ministar prosvete Naftali Benet izjavio je za izraelski vojni radio da sporazum još nije postignut.

Izraelska vojska napala je desetine pozicija ekstremista u Gazi prošle noći, a raketna vatra prema jugu Izraela trajala je sve do ranog jutra.

Stanje u pograničnom području je napeto posljednjih nedjelja jer su Palestinci održavali masovne proteste protiv izraelske i egiptske blokade pojasa Gaze uvedene prije 11 godina nakon što je Hamas silom preuzeo vlast na toj teritoriji od snaga lojalnih umjerenijem, sekularnom Fatahu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније