Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2018. 12:06 >> 12:14
2

MAKRON DODIJELIO

Heroju iz Malija francusko državljanstvo

Predsjednik Francuske, Emanuel Makron, danas je dodijelio francusko državljanstvo migrantu iz Malija koji je spasio četvorogodišnje dijete s jednog balkona u Parizu.

Mamudu Gasama postao je heroj u Francuskoj nakon što se za manje od jednog minuta popeo na četvrti sprat zgrade kako bi spasao dijete koje je visilo s balkona.

Snimak njegovog herojskog čina postao je toliko popularan na društvenim mrežama da je predsjednik Francuske, Emanuel Makron, pozvao Gasamija u Jelisejsku palatu kako bi mu lično zahvalio.

Kako navode francuski mediji, Gasama će pored državljanstva dobiti i posao u državnoj službi.

Gradonačelnica Pariza, An Idalgo, pozvala je migranta kako bi mu se zahvalila na herojskom činu, nazivajući ga "spajdermenom".

Drama se dogodila u subotu uveče u pariskom 18 arondismanu. Gasama je rekao novinarima da je prolazio ulicom kada je vidio grupu ljudi okupljenu ispred jedne zgrade, a kada je podigao pogled vidio je dijete koje visi s balkona.

On je govoreći za televiziju BFMTV rekao da nije razmišljao kada je vidio dijete kako visi s četvrtog sprata.

"Kada sam ga uzeo u naručje pitao sam ga zašto je to uradio, ali dječak nije odgovorio", kazao je Gasama.

Lokalni mediji su prenijeli da dječakovi roditelji u trenutku incidenta nijesu bili kod kuće. Njegov otac je saslušan u policiji zbog sumnje da je ostavio dijete bez nadzora. Vjeruje se da dječakova majka nije bila u Parizu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније