Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

27. 05. 2018. 15:27 >> 15:20

"NE TRAŽIMO EKONOMSKU POMOĆ"

Pjongjang ljut na američke medije

Vlasti Sjeverne Koreje negirale su tvrdnje američkih medija i poručile da od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ne očekuju nikakvu ekonomsku pomoć u okviru budućeg procesa denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Brojni američki mediji, uključujući Fks njuz, CBS i CNN, objavili su da Sjeverna Koreja namjerava da pristane na sve uslove SAD-a u procesu denuklearizacije, a da zauzvrat očekuje veliku ekonomsku pomoć.

"Američki mediji i dalje kreiraju javno mnjenje na način da i dalje tvrde kako Sjeverna Koreja sjeda za pregovarački sto s nadom da će dobiti ekonomsku pomoć. Da razjasnimo stvari, SAD je taj ko je prvi tražio pregovore. Što se tiče ekonomske pomoći, Sjeverna Koreja to ne očekuje", poruka je sjevernokorejske vlasti koju je danas prenio državni list “Rodong Sinmun“.

U poruci se takođe navodi da je do velikog preokreta u odnosima Sjeverne Koreje sa SAD-om došlo samo zahvaljujući želji zvaničnog Pjongjanga da gradi mir i stabilnost u svijetu.

Samit sjevernokorejskog lidera Kim Džong una i američkog predsjednika Donalda Trampa ranije je najavljen za 12. jun u Singapuru, a naknadno je Tramp saopštio da je odustao od tog sastanka, da bi sinoć kazao da su u toku diplomatski pregovori i da bi do sastanka ipak moglo da dođe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније