Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 05. 2018. 09:58 >> 09:49

VEOMA, VEOMA

Tramp: Razgovori u vezi sa samitom idu dobro

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je sinoć da pregovori o planiranom samitu SAD i Sjeverne Koreje u Singapuru teku "veoma, veoma dobro".

  

 

 

Tramp je rekao novinarima da SAD još razmatraju 12. jun kao datum samita američkog predsjednika s liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom.Prema njegovim riječima, ima "mnogo dobre volje" za održavanje samita i denuklearizacija Korejskog poluostrva bi bila "sjajna stvar".

Predsjednik SAD je rekao da je jučerašnji iznenadni sastanak lidera Sjeverne i Južne Koreje, Kim Džong Una i Mun Džae Ina, u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između te dvije zemlje prošao "odlično". "Veoma dobro napredujemo kada se radi o samitu sa sjevernom Korejom", naveo je i on i dodao da se pripremni sastanci već održavaju.

Bijela kuća je u subotu saopštila da će njen tim ovog vikenda otputovati u Singapur da bi radio na logistici mogućeg sastanka Trampa i Una.

Tramp je ranije otkazao samit sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnjev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Sjeverne Koreje od srijede.

Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније