Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 05. 2018. 20:20 >> 20:13

VIDEO LINK IZ KREMLJA

Putin i Abe razgovarali s astronautima u svemiru

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe razgovarali su danas preko video veze iz Kremlja s ruskim i japanskim kosmonautima Antonom Škplerovim i Norišigom Kanaijem koji se nalaze na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS).

"Oduševljen sam da pozdravim Antona Škaplerova i japanskog državljanina Norišigu Kanaija", rekao je Putin govoreći pored Abea ispred velikog ekrana na kome su se vidjela dvojica astronauta koji su dio sadašnje posade Međunarodne svemirske stanice.

Putin je podsjetio da Rusija već deset godina sarađuje s Japanom u svemiru i da je sedam japanskih istražitelja već bilo u orbiti. On je istakao značajan doprinos Japana u radu Međunarodne svemirske stanice.

Abe je pozdravio to što astronauti tako dobro saradjuju u svemiru.

Škaplerov i Kanai su obojica stigli na MSS u decembru prošle godine.

Video konferencija je organizovana poslije razgovora Putina i Abea u Kremlju, tokom kojih su se dvojica lidera složila da ulože veće napore za jačanje saradnje, rekao je japanski premijer.

Rusija za MSS obezbjeđuje njen glavni modul, gdje se nalaze raketni motori, i letjelice Sojuz su jedine koje prevoze posadu do te stanice i nazad od kada su prestale da lete američke letjelice.

Šesnaest zemalja učestvuje u MSS-u, koja je stavljena u orbitu 1998. godine i koštala ukupno 100 milijardi dolara. Najvećim dijelom su to finansirale Rusija i SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније