Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 05. 2018. 19:15   >>  19:14 2

TRAMP SAOPŠTIO

"Moguće da samit sa Kimom ipak bude 12. juna"

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da Vašington "razgovara" s Pjongjangom poslije njegovog otkazivanja samita sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom, i naveo da bi taj sastanak ipak mogao da bude održan 12. juna kako je i planirano.

"Vidjećemo šta će biti, mogao bi da bude i 12. juna", rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući, prenosi Asošiejted pres.

Tramp koji često ističe svoje pregovaračke taktike i vještine kazao je i da "svi igraju igre".

"Upravo pričamo sa njima. Oni veoma žele da bude samita, mi takođe želimo", dodao je američki predsjednik.

Tramp je ranije danas izjavio da najnovija izjava zvaničnika Sjeverne Koreje o nuklearnim pregovorima predstavlja "dobru vijest" i da će se uskoro vidjeti kuda će to odvesti.

"Topla i produktivna izjava iz Sjeverne Koreje je veoma dobra vijest. Uskoro ćemo vidjeti kuda će ona odvesti, nadam se dugom i trajnom prosperitetu i miru. Samo vrijeme (i talenat) će pokazati", naveo je Tramp na Tviteru.

On je juče otkazao samit sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnijev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Sjeverne Koreje od srijede. Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".

Današnje otopljavanje odnosa uslijedilo je pošto je zamjenik šefa sjevernokorejske diplomatije Kim Kje Gvan jutros izjavio da je Pjongjang i dalje otvoren za dijalog sa SAD, bilo kada i u bilo kom formatu.

"Ponavljamo Vašingtonu da smo odlučni da se sastanemo u svakom trenutku i u bilo kojem formatu kako bismo riješili problem", rekao je Kim Kje Gvan, a prenijela agencija KCNA.

Junski samit Trampa i Kima bio je dogovoren uslijed nastojanja Vašingtona da privoli Pjongjang na odustajanje od nuklearnog oružja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније