Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 05. 2018. 14:27 >> 14:17

ŠPANSKI SOCIJALISTI

Opozicija izazvala Rahoja da se glasa o povjerenju Vlade

Španska socijalistička opozicija izazvala je vladu premijera Marijana Rahoja zatraživši glasanje o nepovjerenju.

 

 

 

Podsjetimo, sudije španskog suda su juče zaključile da je vladajuća Narodna partija ostvarivala profit obimnom šemom uzimanja mita u zamjenu za ugovore.

Portparolka te stranke, koja nije imenovana u medijskim izvještajima, potvrdila je danas tu odluku, dan nakon što je španski Nacionalni sud osudio 29 privrednika i zvaničnika Narodne partije za prevaru, utaju poreza i pranje novca, među ostalim prestupima, prenosi AP.

Sudije su izrekle kazne u ukupnom trajanju od 351 godinu i kaznile konzervativnu Narodnu partiju sa 245.000 eura.

Izazov socijalista znači da će partija Sijudadanos (Građani), koja se zalaže za poslovanje, a koja je do sada podržavala premijerovu manjinsku vladu u parlamentu, morati da odluči da li će podržati glasanje o nepovjerenju, konstatuje američka agencija.

S druge strane, stranka Podemos, koja je nastrojena protiv establišmenta, već je najavila da će glasati protiv Rahoja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније