Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

22. 05. 2018. 21:15 >> 21:16
1

ETIKA VAŽNIJA

Profit Vatikanske banke 32 miliona eura

Vatikanska banka, zvanično nazvana Institut za vjerske poslove (IOR), saopštila je danas da je prošle godine ostvarila profit od 31,9 miliona eura, što je manje nego 36 miliona eura u 2016, pošto se bavi, kako je navela, etičkim investicijama rizikujući gubitak novca i klijenata.

Institut za vjerske poslove objavio je godišnji izvještaj u kojem je prikazana imovina vrijedna 5,27 milijardi eura, dok je prošle godine vrijednost imovine bila 5,69 milijardi eura.

Predsjednik nadzorne komisije, kardinal Santos Abril i Kastelo rekao je da je papa Franja istakao da ne želi da profit bude iznad etike.

Banka je u prošlosti bila pogođena skandalima i bila optuživana da je koristi mafija, ali je papa Benedikt šesnaesti počeo sa velikom reformom finansijskih institucija, kako bi u skladu s međunarodnim standardima suzbio pranje novca i utaju poreza, a taj posao je nastavio njegov nasljednik Franja.

To se završilo tako da je krajem 2015. godine zatvoreno gotovo 5.000 računa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније