Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 05. 2018. 23:34   >>  23:23

PAPA PORUČIO

Izraelu i čitavom Bliskom istoku potrebno pomirenje

Papa Franjo izjavio je danas da su dijalog i pomirenje potrebni "Svetoj zemlji" i čitavom Bliskom istoku.

Papa je rekao vjernicima okupljenim na Trgu Svetog Petra da se "sjedinio duhovno" s molitvenim bdijenjem održanim u subotu u Jerusalimu za koji je rekao da je svetinja za Jevreje, hrišćane i muslimane.

Danas se tokom molitve poglavar Rimikatoličke crkve osvrnuo na "srceparajuću" situaciju u pojasu Gaze i molio da dođe mir.

Palestinske vlasti navode da je više od 110 Palestinaca ubijeno u nasilju kraj granice pojasa Gaze i Izraela od 30. marta.

Islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze kaže da je cilj palestinskih demonstracija ublažavanje blokade Izraela i Egipta uvedene još 2007. godine kada su hamasovci silom preuzeli vlast na toj teritoriji od umjerenijeg rivalskog Fataha.

Odluka predsjednika SAD Donalda Trampa da preseli ambasadu svoje zemlje iz Tel Aviva u Jeruslim, nakon što ga je u decemmbru proglasio samo izraelskim, još je više doprinijela povećanju napetosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније