Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 05. 2018. 10:54 >> 10:44
1

PROŠLE NOĆI

Izraelske snage napale ciljeve Hamasa

Izraelske vazduhoplovne snage napale su prošle noći vojni kompleks Hamasa na sjeveru pojasa Gaze, saopšteno je u jedinici vojnog portparola, kako prenose izraelski mediji.

 

 

 

Prije napada ispaljeni su meci iz Gaze u pravcu kuća u gradu Sderotu na jugu Izraela. Niko nije ranjen ali je vatra iz automatskih pušaka izazvala štetu, rekla je izraelska vojska.

"IDF (Izraelske odbrambene snage) gledaju s ozbiljnošću na taj incident i smatraju terorističku organizaciju Hamas odgovornom za sve što se dešava u i van pojasa Gaze", navedeno je u saopštenju.

U srijedu su izraelski tenkovi napali nekoliko punktova Hamasa u pojasu Gaze u odgovoru na metke ispaljene na izraelske vojnike.

Ni u jednom incidentu nije bilo žrtava, navela je vojska. Izraelskim udarima su prethodili masovni palestinski protesti i krvavi sukobi na granici pojasa Gaze i Izraela koji su izbijali svakog petka, a kulminirali su u ponedjeljak kada su izraelski vojnici ubili oko 60 Palestinaca.

Već mjesec i po dana hiljade, a ponekad desetine hiljada stanovnika Gaze protestuju protiv izraelske blokade i za pravo na povratak palestinskih izbjeglica sa sadašnje izraelske teritorije odakle su pobjegli u ratu koji je izbio nakon stvaranja Izraela 1948. godine.

Od 2008. Izrael je tri puta ratovao protiv Hamasa, podsjeća agencija Frans pres.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније