Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 05. 2018. 21:15 >> 21:07
1

RUSIJA

Navaljnom 30 dana zatvora

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni osuđen je danas na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenog protesta dva dana prije inauguracije Vladimira Putina.

Navaljni je proglašen krivim za organizovanje protesta koje vlasti nijesu dozvolile i osuđen je na 30 dana zatvora, rekao je sudija Dimitrij Gordejev.

Navaljni i gotovo 1.600 demonstranata privedeni su 5. maja na antivladinim skupovima širom Rusije, održanim dva dana uoči inauguracije Vladimira Putina za četvrti predsjednički mandat.

Protivnik Kremlja, zbog ranijeg krivičnog prostupka nije mogao da se kandiduje za predsjedničke izbore 18. marta, na kojima je Putin pobijedio sa više od 76 odsto glasova.

Navaljni je posljednji put uhapšen krajem februara, takođe zbog organizovanja protesta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније