Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1, Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

14. 05. 2018. 10:48   >>  10:37

U MILANU

Postignut dogovor o vladi Italije

Lideri italijanskih antisistemskih partija, Lige i Pokreta pet zvjezdica, Mateo Salvini i Luiđi di Majo, postigli su dogovor o programu nove vlade i budućem premijeru, javili su italijanski mediji.

Di Majo je poslije dvodnevnih pregovora u Milanu zvaničnika dvije partije rekao da će buduća vlada biti “politička”, a ne tehnička”.

Dvije stranke podnijeće danas izvještaj o dogovoru predsjedniku Italije Serđu Matarelu, nakon čega će on zakazati finalnu rundu konsultacija sa strankama i odlučiti koga će imenovati za premijera.

Sporazum pokreta "Pet zvjezdica" i "Lige" rezultat je posljednjeg pokušaja da se probije dvomjesečni zastoj i izbjegne predsjednik Italije koji je nametao "neutralnu vladu", a koja bi dovela do novih izbora.

Lideri "Pet zvjezdica" i "Lige" Luiđi di Majo i Mateo Salvini sreli su se dva puta u Milanu kako bi dogovorili detalje koalicionog dogovora.

"Pišemo istoriju i očigledno je potrebno malo vremena", rekao je Di Maio nakon sastanka sa Salvinijem i potvrdio i da je postignut dogovor oko imena kandidata za premijera, ali je odbio da otkrije o kome se radi.

"Radi se o političaru, ne tehnokrati", rekao je Di Maio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније