Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: P.B. ]

14. 05. 2018. 09:33 >> 09:25

U INDONEZIJI

Napad na policiju izvela petočlana porodica

Najmanje četiri policajca i šest civila ranjeno je u bombaškom napadu na sjedište policije u Surabaji, drugom najvećem gradu Indonezije.

Napad je izvela petočlana porodica, uključujući i osmogodišnje dijete, prenose agencije.

Oni su se dovezli sa dva moticikla i raznijeli na kontrolnom punktu ispred policijske stanice u Surabaji, drugom najvećem gradu Indonezije, izjavio je šef policije Tito Karnavijan.

Prema njegovim riječima, dijete je preživjelo.

Napad je izveden nakon što je juče najmanje 13 osoba ubijeno, a 40 ranjeno u samoubilačkim bombaškim napadima na tri crkve u Surabaji.

Odgovornost za te napada preuzela je Islamska država.

Tito Karnavijan je juče izjavio i da su napad na tri crkve izveli članovi iste porodice - otac, majka i četvoro djece uzrasta od devet do 18 godina.

On je naveo da je ova porodica boravila u Siriji, gdje je Islamska država doskoro kontrolisala veliki deo teritorije.

Otac je aktivirao automobil bombu, a dvojica sinova od 18 i 16 godina su koristili motor prilikom napada, dok je majka je izvela napad zajedno sa dvoje djece uzrasta 12 i devet godina.

Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo je bombaške napade u Surabaji, drugom najvećem gradu u toj zemlji, nazvao "varvarskim", prenio je Rojters.
"Naredio sam policiji da istraži i razbije mreže odgovornih", rekao je Vidodo na konferenciji za medije koju je održao zajedno sa Karnavijanom.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska država na svetu, a nakon bombaškog napada islamista koji se dogodio 2002. na Baliju, kada je ubijeno 202 ljudi, indonežanske vlasti vrši neprekidan pritisak na ekstremiste.

Ta zemlja je, međutim, kako je navela američka agencija, suočena sa novom prijetnjom zbog povratka sa Bliskog istoka onih koji su se borili u redovima Islamske države, čime se oživljavaju lokalne ekstremističke mreže.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније