Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

13. 05. 2018. 19:55 >> 19:52
1

BEZ KRIMINALNOG DOSIJEA

Pariz: Napadač bio pod prismotrom

Napadač koji je sinoć u centru Pariza nožem ubio jednu i povrijedio nekoliko osoba nije imao kriminalni dosije, ali je bio pod prismotrom policije zbog moguće radikalizacije, saopštili su francuski zvaničnici.

Jedan od njegovih prijatelja uhapšen je danas i saslušan u Strazburu, navodi agencija AP i dodaje da je on takođe rođen 1997. godine, ali da policija nije objavila njegov identitet.

Policija je saopštila da su roditelji napača, 20-godišnjeg francuskog državljanina rođenog u Čečeniji, privedeni na ispitivanje. Oni su uhapšeni u 18. arondismanu u Parizu nakon što je policija usmrtila njihovog sina.

Čečenski predsjednik Ahmad Kadirov identiofokovao je napadača kao Hamzata Azimova, rođenog u novembru 1997. u Čečeniji.

Napadač je nožem ubio jednu i ranio pet prolaznika od koji je jedan, 29-godišnjak, umro. Napad se dogodio u drugom arondismanu u Parizu gdje se nalazi nacionalna opera, u četvrti s brojnim restoranima koji je veoma posjećen subotom uveče.

Kako prenose mediji, napadač je prije napada uzvikinuo "Alahu Akbar".

Francusku je od 2015. pogodila serija terorističkih napada u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.

Odgovornost za napad preuzeli su teroristi Islamske države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније