Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

s.đ. [ Beta ]

12. 05. 2018. 15:17   >>  15:09 1

VJEČITI SILVIO

Berluskoni ponovo može na izbore

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, osuđen u avgustu 2013. na zabranu kandidovanja na izborima zbog finansijske prevare, ponovo bi mogao da se pojavi na izborima poslije odluke suda u Milanu o njegovoj "rehabilitaciji", prenio je danas list Korijere dela sera.

Odluka o "rehabilitaciji" Berluskonija "ukida sve efekte" presude iz 2013, piše taj list, a vijest su prenijeli i drugi italijanski mediji.

Nije bilo moguće dobiti komentar iz suda.

Berluskoni (81) bi inače morao da čeka 2019. za novo kandidovanje, a odluka je donijeta juče, mjesec dana prije predviđenog roka.

Sud je odluku donio u vrijeme kada traju pregovori o novoj vladi između dvije antisistemske partije, Lige i Pokreta pet zvjezdica (M5S).

Dva dana prije odluke o "rehabilitaciji", Berluskoni je dao zeleno svjetlo svojoj partiji da podrži sporazum svog koalicionog partnera Lige i pokreta Pet zvjezdica (M5S), čiji je preduslov za sporazum bio odlazak Berluskonija.

Koalicija Lige i Berluskonijeve partije Forca Italija dobila je izbore sa 37 odsto glasova, dok je M5S imao 32 odsto. Ni jedna ni druga politička opcija nemaju same većinu u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније