Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

11. 05. 2018. 20:21 >> 20:13
1

MOSKVA SAOPŠTILA

Potezi SAD zbližavaju Rusiju i Evropu

Spoljnopolitički savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina Jurij Ušakov rekao je danas da američko povlačenje iz nuklearnog sporazuma s Iranom može pomoći u zbližavanju Rusije i zapadnoevropskih država.

Ušakov je rekao da je Putin razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u vezi tog sporazuma i da su njihovi stavovi "praktično identični".

Prema njegovim riječima, Putin će o tome razgovarati ponovo s Merkelovom i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, koji će kasnije ovog mjeseca odvojeno posjetiti Moskvu.

Kritički stav prema američkom potezu koji dijele lideri Rusije, Francuske i Njemačke pomoći će njihovom zbližavanju uprkos velikim razlikama oko rata u Siriji i Ukrajine, naveo je Ušakov.

"Kada se gledišta poklapaju, to može da znači samo da se zemlje makar malo približavaju jedna drugoj", rekao je on.

Odnosi Rusije i Zapada pali su na najniži nivo od hladnog rata zbog ruskog pripajanja Krima 2014, kada je EU slijedila SAD u uvođenju ekonomskih i finansijskih sankcija Rusiji.

Izjava Ušakova odražava nadu Kremlja da će jaz izmedju Vašingtona i evropskih saveznika dati šansu obnovi veza sa jakim evropskim ekonomijama.

Evropu je potresla odluka predsjednika SAD Donalda Trampa da vrati sankcije Iranu, što znači da evropske kompanije moraju da obustave poslovanje u Iranu ili da se suoče sa američkim kaznama.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније