Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 05. 2018. 14:45   >>  14:38

VAŽAN KORAK

Kina pozdravlja samit Trampa i Kima

Kina je danas pozdravila napredak SAD i Sjeverne Koreje u pripremi sastanka svojih lidera u Singapuru 12. juna.

 

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang rekao je da Kina vjeruje da će sastanak Kim Džong Una i Donalda Trampa biti "važan korak" u denuklearizaciji, političkom rješavanju spornih pitanja na Korejskom poluostrvu i obezbjeđivanju regionalnog mira i stabilnosti, prenio je Asošijetid pres.

Kineski predsjednik Si Đinping sastao se dvaput s Kimom u Kini u protekla dva mjeseca, što se smatra nastojanjem da se obezbijede interesi Pekinga dok se smanjuju tenzije između Sjeverne Koreje i SAD.

Kina je podržavala Sjevernu Koreju u Korejskom ratu 1950-53. godine i potpisala s njom primirje kojim su okončane borbe.

Lideri Sjeverne i Južne Koreje su prošlog mjeseca na svom sastanku obećali da će raditi da do kraja godine bude potpisano formalno okončanje rata među njima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније