Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

09. 05. 2018. 12:57 >> 12:48

NOVA DIREKTORKA

Haspel:CIA više neće biti brutalna

Đina Haspel, kojoj Senat danas potvrđuje nominaciju na mjesto direktora CIA, izjavila je da ta obavještajna agencija neće više biti brutalna u ispitivanju.

 

 

 

Ona je kazala da CIA neće ponovo pokretati program tajnih pritvorskih lokacija i brutalnih načina isljedjivanja, poput onog korišćenog nakon terorističkog napada na SAD, 11. septembra 2001.

CIA je u utorak uveče objavila djelove njenog uvodnog govora na saslušanju pred obavještajnim odborom Senata radi potvrde njene nominacije, prenijela je agencija AP.

"Kao neko ko je bio u službi u burnim vremenima, mogu da vam ponudim svoje lično obećanje, jasno i bezrezervno, da pod mojim rukovodstvom CIA neće ponovo otvarati takav program pritvora i isljeđivanja", navedeno je u dijelu njenog govora.

Haspelova se, između ostalog, obavezala da će tijesno sarađivati sa tim odborom. Ona ima dugogodišnji staž u CIA gdje je provela 30 godina.

Tramp je na Tviteru naveo da je Haspelova najkvalifikovanija osoba za direktora CIA i poželio joj pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније