Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 05. 2018. 13:03 >> 12:55

ŠTO PRIJE

Netanjahu: Izrael će čvrsto stati protiv Irana

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da bi bilo bolje suprotstaviti se Iranu prije nego poslije, dodavši da je Izrael ipak protiv takve konfrontacije.

  

 

"Iranska Revolucionarna garda u posljednjim mjesecima snabdijeva Siriju unaprijeđenim oružjem da nas napadne i na bojnom polju i iznutra, uključujući napadačke dronove, rakete zemlja-zemlja i iranske protivavionske rakete koje će prijetiti avionima vazduhoplovnih snaga", rekao je Netanjahu na početku redovne sjednice Vlade Izraela, prenijeli su izraelski mediji.

"Mi smo odlučni da se otvoreno suprotstavimo iranskoj agresiji u ranim fazama, čak i ako to podrazumijeva konflikt.

Bolje je prije nego kasnije", dodao je Netanjahu, upozorivši da će nacije koje nijesu voljne da djeluju na vrijeme protiv ubilačke agresije kasnije platiti mnogo veće cijene.

Izraelski lider je rekao da njegova zemlja "ne želi eskalaciju ali je pripremljena za svaki scenario".

On je takođe rekao da je sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, najavljen za srijedu, "posebno važan u svjetlu napora Irana da se učvrsti u Siriji".

Navedeno je da će njih dvojica razgovarati o "situaciji u regionu".Netanjahu i Putin su o Siriji razgovarali u ponedjeljak i dogovorili su se da se sretnu što je moguće prije.

Kasnije tog dana Netanjahu je na konferenciji za novinare prenošenoj preko televizije otkrio dokumente za koje je rekao da dokazuju da je Iran, strateški partner Rusije, lagao o svom nuklearnom programu prije nego što je potpisao sporazum s velikim silama 2015. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније