Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2013. 22:24 >> 22:24

STOTINJAK OSTALO

Mijanmar: Oslobođena 73 politička zatvorenika

Mijanmarske vlasti saopštile su da su oslobodile 73 politička zatvorenika, nakon obećanja predsjednika Thein Seina da će osloboditi sve disidente do kraja godine.

Neki su iz manjinske nacionalne grupe Karena koja je potpisala mirovni sporazum s vladom nakon višegodišnje borbe za autonomiju.

Mijanmar je oslobodio na stotine političkih zatvorenika otkako je pokrenuo mjere na uvođenju demokratije u 2010. godini.

Vjeruje se da je još stotinak zatvorenika ostalo u mijanmarskim zatvorima.

"Politički zatvorenici oslobođeni su danas u okviru predsjedničke amnestije" izjavio je ministar u mijanmarskoj vladi Aung Min za BBC.

Ban Ki Mun pozdravio oslobađanje

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozdravio je političkih zatvorenika u Mijanmaru.

Ban je takođe pozdravio izjavu mijanmarskog predsjednika da će svi politički zatvorenici u zemlji biti oslobođeni do kraja godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније