Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2013. 17:40 >> 17:40

TREND RASTA

Njemačka preplavljena zahtjevima za azil

Njemački list “Frankfurter Rundšau” piše da je broj podnosilaca zahtjeva za azil u Njemačkoj u porastu i naglašava da se taj trend neće zaustaviti u narednom periodu.

Prema procjenama njemačkih vlasti, do kraja godine očekuje se oko 90.000 zahtjeva za azil u toj zemlji, prenosi Anadolija.

“Postoji mogućnost da Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke na kraju ove godine, umjesto dosadašnjih 43.000, prijavi 90.000 zahtjeva za azil u Njemačkoj”, piše list.

U prvoj polovini ove godine, broj podnosilaca zahtjeva za azil udvostručio se u odnosu na prošlu godinu.

Njemački mediji navode i da postoji ozbiljna opasnost od zloupotrebe prava na azil, napominjući da se to već desilo u Belgiji, Francuskoj i još nekim evropskim zemljama. Federalni ured za migracije upozorava da u Evropi postoje krijumčarske bande koje azilante dovode čak i iz Rusije.

Prema pisanju njemačkih medija, širom svijeta u izbjeglištvu se nalazi oko 45 miliona ljudi, što je najveći broj od 1994. godine, kada je počinjen genocid u Ruandi i od kraja ratova na Balkanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније