Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92; B.V.

29. 04. 2018. 22:33 >> 22:26
6

GEJTS SMATRA

Za pola godine će umrijeti 30 miliona ljudi

Osnivač kompanije Majkrosoft, milijarder Bil Gejts smatra da bi države svijeta trebalo da se pripreme za pandemiju koja predstoji, i to na isti način kao što bi se pripremale za rat.

 

Gejts vjeruje da će smrtonosna epidemija pogoditi našu planetu tokom naredne decenije i da će smrtonosna bolest ubiti više od 30 miliona ljudi za nekoliko, najviše šest, mjeseci.

Ovo apokaliptično upozorenje, Gejts je iznio u petak na naučnom skupu u Masačusetsu, a o tome je govorio i ranije, samo sa nešto manjom ubijeđenošću u svoje tvrdnje.

Napomenuvši da je "obično optimista", Gejts je izjavio:

"Postoji jedno područje u kome svijet ne čini dovoljno da postigne napredak, a to je pripremljenost za izbijanje pandemije", rekao je on, napominjući da bi sljedeća epidemija mogla da potekne sa ekrana kompjutera.

U prilog svojoj tvrdnji, ali i da bi bio shvaćen ozbiljno, on je istakao i da će se povodom opasnosti o kojoj je govorio uskoro sresti i sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, navodi Dejli Star.

Izgleda da i američki Kongres smatra da "ima nečega" u Gejtsovim tvrdnjama, budući da je odobrio dodatna sredstva Nacionalnom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Pretpostavlja se da će upravo SAD predvoditi globalnu zaštitu, i podstaći druge države, da se pripreme za izbijanje pandemije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније