Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 04. 2018. 15:58 >> 15:55

POJAS GAZE

Komesar UN: Izrael da ne koristi prekomjernu silu

Visoki komesar za ljudska prava Zeid Raad Husein apelovao je na Izrael da se uzdrži od upotrebe prekomjerne sile protiv Palestinaca koji masovno protestuju svakog petka na granici pojasa Gaze i jevrejske države.

 

 

 

On je taj apel uputio uoči današnjih, petih protesta zaredom, čiji je cilj, između ostalog, da se okonča izraelska i egipatska blokada pojasa Gaze koja traje više od jedne decenije.

Komesar je rekao da se Izrael nije povinovao upozorenjima UN i drugih nakon što su vojnici upotrebili ubojitu silu protiv nenaoružanih demonstranata, ubivši najmanje 35 Palestinaca i ranivši više od 1.500 bojevom municijom.

Od 30. marta hiljade ih demonstrira na granici svakog petka.Neki bacaju kamenice ili kotrljaju zapaljene gume prema vojnicima razmještenim s druge strane granične ograde.

Izrael tvrdi da islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze koristi proteste kao pokriće za napade na granicu, uključujući podmetanje eksploziva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније