Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

27. 04. 2018. 15:42   >>  15:42 1

BILO I IZNENAĐENJA

AFP: Korejski samit isplaniran do detalja

Samit lidera dvije Koreje Kim Džong Una i Mun Džae Ina isplaniran je do najsitnijih detalja, ali je ipak došlo do odstupanja i iznenađenja.

Najveću pažnju je izazvalo rukovanje dvojice lidera i to što je Kim prekoračio nizak betonski zidić koji u demilitarizvanoj zoni predstavlja graničnu liniji između dvije Koreje.

Iznenađenje predstavlja taj Kimov gest. Kad ga je Mun na samo liniji pitao kad bi mogao da posjeti sjevernog susjeda, Kim je sa osmjehom iznenada odgovorio: "A što ne sada?" pokazavši Munu rukom da zajedno prekorače liniju, te da zvanično budu na sjevernokorejskom tlu, što su i učinili.

Lideri su se tu ponovo rukovali i prešli ponovo liniju u suprotnom smjeru da bi otišli na sastanak u "Kuću mira" gdje je 1953. godine potpisano primirje poslije Korejskog rata.

Južnokorejci su dan uoči samit imali generalnu probu protokola posjete, rekao je portparol Munovog kabineta i dodao da je svaki detalj isplaniran - od osvjetljenja do cvetnog aranžmana.

Prostorija u kojoj je održan samit je svježe okrečena, a pažnju su privukli ugalj i crni luk u uglovima da i se ublažio mirise farbe, kao i uključeni ventilatori.

Sjevernokorejska strana se takođe pripremila za samit. Obezbjeđenje je obrisalo stolicu na kojoj je Kim trebalo da sjedne. Članovi obezbjeđenje Kima takođe su pažljivo odabrani, po fizičkoj formi, izgledu, snajperskim sposobnostima i boraličkim vještinama, kako im "ne bi ni mrav promakao".

Ceremonija dočeka je bila s nizom skrivenih poruka, među kojima cvjetni ukrasi od božura i bijelih rada kao korejski simboli dobrodošlice i mira.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније