Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

26. 04. 2018. 22:38 >> 22:32

AMERIČKI KOMIČAR

Kozbi osuđen za drogiranje i silovanje

Američki komičar i glumac Bil Kozbi osuđen je danas za drogiranje i napastvovanje jedne žene, čime je zaokružen pad čovjeka koji je nekada rušio rasne barijere u Holivudu.

Kozbi (80) bi mogao da provede ostatak života u zatvoru pošto je porota presudila da je 2004. seksualno napastvovao Andreu Konstend u svojoj kući u Filadelfiji. Komičar je tvrdio da je odnos bio uz obostranu saglasnost.

Nekoliko trenutaka po izricanju presude Kozbi je burno reagovao na tužioca Kevina Stila kada je on zatražio da komičar odmah bude smješten u zatvor jer bi mogao da pobjegne.

Sudija je odlučio da Kozbi može da ostane na slobodi uz kauciju, dok čeka izricanje kazne.

Pošto je Konstend podnijela tužbu, više od 60 žena optužilo je Kozbija da ih je drogirao i napastvovao tokom pet decenija, ali je ovo jedini slučaj u kojem je podignuta optužnica.

Konstend (45), bivša radnica u upravi košarkaške sekcije Univerziteta Templ, svjedočila je da ju je Kozbi paralisao s tri plave pilule koje je nazvao "njenim prijateljima" i potom ušao u nju prstima dok je ona ležala nepomična, bez mogućnosti da pruži otpor ili da kaže ne.

Po izricanju osuđujuće presude u sudnici je bilo burnih emotivnih reakcija, a neke od žena koje su optužile Kozbija su jecale i plakale.

Presuda je donijeta poslije dvonedjeljnog ponovljenog suđenja tokom kojeg je još pet žena svjedočilo da je Kozbi i njih drogirao i napastvovao.

Porota je donijela odluku poslije 14 časova rasprave. Prvo suđenje Kozbiju završeno je u junu bez presude, pošto porotnici nijesu uspjeli da donesu jednoglasnu odluku, poslije više od 52 sata diskusije.

Kozbi bi za svaku od tri tačke optužnice mogao da dobije po 10 godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније