Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2013. 11:55 >> 16:06

PRVA POSJETA

Brazil: Demonstracije zbog pape

Brazilska policija suzavcem i vodenim topovima rastjerala je demonstranate koji su se okupili ispred palate u kojoj su se sastali papa Franjo i predsjednica Brazila.

Agencija AFP navodi da je najmanje jedan demonstrant uhapšen, dok je jedan fotograf krvave glave ležao na zemlji, tek nekoliko trenutaka nakon obraćanja poglavara Rimokatoličke crkve javnosti u palati guvernera Rio de Žaneira.

Papa Franjo juče je doputovao u sedmodnevnu posjetu Brazilu povodom Svjetskog dana mladih, što je njegovo prvo prekomorsko putovanje otkad je postao poglavar katoličke crkve.

Hiljade brazilskih katolika, stranih vjernika i radoznalih Brazilaca je na avenijama Rija priredilo dobrodošlicu papi, koji se vozio u malom srebrnom "Fijatu" sa otvorenim prozorom.

Gomila je, međutim, okružila vozilo dok je ulazilo u centar grada, želeći da slikaju i dotaknu 76-godišnjeg papu. Telohranitelji su potisnuli masu dalje od automobila, koji je u jednom trenutku zbog velike gužve morao da stane.

Papa je, ipak, ostao miran. Kroz otvoren prozor je mahao okupljenim ljudima i dodirivao one koji su pružali ruke prema njemu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније