Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 04. 2018. 16:06   >>  16:00

NAKON PROTESTA

Premijer Jermenije podnio ostavku

Jermenski premijer Serž Sargsjan danas je podnio ostavku poslije višednevnih antivladinih protesta u toj zemlji, javila je jermenska državna televizija.

Pristalice opozicije 11 dana protestuju protiv Sargsjana optužujući ga za neefikasno vođenje države i pogoršanje ekonomske situacije u Jermeniji.

Protestovalo se zbog Sargsjanovog preuzimanja funkcije premijera sa proširenim ovlašćenjima poslije dva mandata na mjestu predsjednika zemlje, što se tumači kao njegovo nastojanje da neograničeno zadrži vlast.

Sargsjan koji je bio predsjednik zemlje od 2008, a izabran je na mjesto premijera poslije dva petogodišnja predsjednička mandata. Zahvaljujući spornoj ustavnoj reformi ovlašćenja predsjednika su postala uglavnom ceremonijalna a premijerova su proširena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније