Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

22. 04. 2018. 20:47   >>  20:42

SEDMORO POVRIJEĐENIH

Jerevan: U demonstracijama uhapšen lider opozicije

Najmanje sedam osoba povrijeđeno je danas u sukobima policije i demonstranata u Jerevanu, dok su uhapšena dva opoziciona poslanika i lider opozicije Nikol Pašinjan.

Jermenske vlasti saopštile su da je policija uhapsila 232 demonstranta.

AP prenosi da demonstranti primenjuju novu tehniku izražavanja protivljenja imenovanju bivšeg predsjednika Serža Sargsjana za premijera, trubeći sirenama automobila ulicama prijestonice.

"Sedam osoba s različitim telesnim povredama prebačeno je danas u bolnice u Jerevanu. Od 12. aprila, deset pacijenata prebačeno je u bolnice posle uličnih sukoba", saopštilo je jermensko Ministarstvo zdravlja.

Portparol policije Ašot Aragonijan kazao je da su do kasnih popodnevnih sati danas uhapšena 232 demonstranta.

Demonstranti su se okupili na glavnom gradskom Trgu Republike, gdje su protesti tokom sedmice privukli čak 50 hiljada ljudi.

Masovni protesti počeli su u Jerevanu i drugim gradovima Jermenije u ponedjeljak, a protiv imenovanja Sargsjana za premijera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније