Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

22. 04. 2018. 15:05   >>  14:57

NESREĆA U KINI

Prevrnula se dva čamca u obliku zmaja, 17 mrtvih

Najmanje 17 osoba je poginulo na jugu Kine kada su se prevrnula dva čamca u obliku zmaja iz kojih je 60 veslača palo u vodu.

Veslači su vježbali za trku u rijeci Taohua u gradu Guilin, a za sada nije poznato šta je uzrokovalo prevrtanje čamaca, saopšteno je iz vatrogasne službe. 

U spasavanju je učestvovalo više od 200 osoba raspoređenih u osam čamaca.

Među stradalima su i dvojica organizatora treninga.

Kina nastoji da poboljša bezbjednosne uslove trke zmajevih čamaca koja se svake godine održava širom zemlje u čast smrti pjesnika Ću Juana koji je izvršio samoubistvo u 3.vijeku prije nove ere.

Juan je skočio u rijeku Miluo kako ne bi vidio da njegova zemlja pada u ruke neprijatelja i od tada je on u Kini simbol patriotizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније