Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

21. 04. 2018. 20:00 >> 19:52
3

HJUSTON

I bivši predsjednici bili na sahrani Barbare Buš

Više stotina ljudi, među kojima četvorica bivših američkih predsjednika, diplomate i sportisti, prisustvovalo je danas sahrani nekadašnje prve dame SAD Barbare Buš u Hjustonu.

Bivši predsjednik SAD Džordž H.V. Buš bio je u invalidskim kolicima na sahrani svoje supruge, uz pratnju njihovih sinova - bivšeg predsjednika Džordža V. Buša i nekadašnjeg guvernera Floride Džeba Buša, kao i rodbine.

Barbara Buš preminula je u utorak, 17. aprila u svom domu u Hjustonu u 93. godini.

U episkopalnoj crkvi u Hjustonu bili su i bivši američki predsjednici Bil Klinton i Barak Obama sa suprugama, kao i sadašnja prva dama SAD Melanija Tramp.

Među prisutnima bili su i bivši astronaut Mark Keli, golfer Fil Mikelson i bivši članovi osoblja Bijele kuće.

Iz Bijele kuće je saopšteno da predsjednik SAD Donald Tramp ne prisustvuje sahrani Barbare Buš da bi se izbjeglo remećenje bezbjednosti i "iz poštovanja prema porodici Buš i prijateljima koji prisustvuju".

Tramp je u saopštenju naveo da su njegove "misli i molitve" uz "cijelu porodicu Buš".

Barbara Buš jedna je od dvije prve dame čije dijete je postalo predsjednik. Druga je bila Ebigejl Adams, žena Džona Adamsa i majka Džona Kvinsija Adamsa.

Za Džordža H. V. Buša se udala 1945. Bili su u braku duže od bilo kog predsjedničkog para u američkoj istoriji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније