Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 04. 2018. 17:59 >> 17:53

POČELA ISTRAGA?

Rusi saopštili: Stručnjaci OPCW-a posjetili Dumu

Stručnjaci međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) posjetili su danas sirijski grad Dumu, na koji je 7. aprila izveden napad u kome je navodno korišćeno hemijsko oružje, saopštilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, specijalna misija OPCW-a je 21. aprila tokom prijepodneva posjetila Dumu i mjesto gdje su navodno korišćene otrovne supstance", navodi se u saopštenju.

Tim OPCW-a stigao je u Siriju 14. aprila, ali je početak istrage u Dumi kasnio iz bezbjednosnih razloga.

Rusko ministarstvo je dodalo da su bezbjednost stručnjaka OPCW-a osigurale sirijske i ruske snage.

U napadu 7. aprila u Dumi kod Damaska stradalo je više od 40 osoba. Zbog optužbi da su sirijske snage koristile hemijsko oružje, snage SAD, Velike Britanije i Francuske su 14. aprila bombardovale vojna postrojenja u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније