Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

s.đ. [ nezavisne.com - tanjug ]

20. 04. 2018. 11:55   >>  11:48 2

RUSKI NAUČNIK

Čudi me da su Skripalj i ćerka živi!

Vladimir Ugljev, koji je pomogao da se razvije nervni agens novičok za Sovjetski Savez, kazao je da je cilj programa bio da se proizvede mnogo moćnija supstanca od nervnog agensa VX, čak i do deset puta.

"Mi smo to i uradili", rekao je Ugljev (71) za BBC.

Kako se navodi, ako je nervni agens toliko moćan, pitanje je kako su bivši špijun Sergej Skripalj i njegova kćerka preživjeli.

"Uvjeren sam da su primili malu dozu", rekao je Uglev.

On je dodao i da Skripaljevi nijesu prve žrtve koje nosi na duši.

"Mogao bih da nabrojim još desetak ljudi otrovanih tom supstancom. Jednom je novičok A-240 iskipio i na moju desnu ruku. Odmah sam je stavio u hlorovodoničnu kiselinu i oprao je peroksidom", rekao je Ugljev koji je radio u državnoj laboratoriji u Saratovskoj oblasti na jugozapadu Rusije.

Govoreći o tome što Rusija negira umiješanost u trovanje Skripaljevih, Ugljev je kazao da se krivica Rusije ne može dokazati dok se ne pronađe tuba sa otrovom.

"Logika dešavanja ukazuje da iza toga stoji Rusija, kao i brzina kojom su lideri negirali krivicu. Oni su tako brzo kazali da nije Rusija umješana. To je kao kada lopov nešto ukrade u prodavnici. On će prvi povikati da lopov nije tu već tamo", rekao je Ugljev.

Sergej i Julija Skripalj pronađeni su 4. marta u Solsberiju u nesvjesnom stanju, a utvrđeno je da su otrovani nervnim agensom novičokom koji se ranije proizvodio u Sovjetskom savezu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније