Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 04. 2018. 19:03 >> 18:56

UOČI PROTESTA

Izrael iz aviona baca letke upozorenja u Gazi

Izraelski vojni avion bacio je danas letke u kojima vojska te zemlje apeluje na Palestince u pojasu Gaze da se drže podalje od granične ograde i upozorava da dovode živote u opasnost ako slijede instrukcije organizatora hamasovaca o protestima koji se od 30. marta održavaju svakog petka.

Leci su bačeni pred četvrte masovne proteste nazvane "Marš povratka" protiv blokade Izraela i Egipta i za pravo na povratak palestinskih izbeglica.

Izraelski mediji prenose da su stanovnici pojasa Gaze takođe upozoreni da ne pribjegavaju nasilju protiv izraelskih civila i vojnika, kao i da ne oštećuju i ne prelaze preko granične ograde.

"U nasilnim neredima posljednjih nedjelja iskorišćeni su civili da se prikriju teroristički akti protiv izraelske bezbjednosne infrastrukture i snaga IDF (Izraelskih odbrambenih snaga). IDF neće dozvoliti napad na bezbjednosnu infrastrukturu i ogradu koja štiti građane Izraela i preduzeće akciju protiv svakoga ko pokuša da nanese štetu bezbjednosti Izraela", navedeno je u saopštenju izraelskog vojnog portparola.

Letke upućene stanovnicima pojasa Gaze je potpisao Štab IDF. Navedeno je da je vojska spremna za svaki scenario.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније