Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 04. 2018. 23:17   >>  23:12

MOSKVA SAOPŠTILA

"Rusija podržava hemijsku istragu"

Rusija čvrsto podržava posjetu međunarodnih inspektora na mjestu navodnog hemijskog napada u Siriji, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je odbacila navode da Rusija pokušava da omete misiju eksperata iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Siriji.

Prema navodima sirijskih aktivista više od 40 ljudi je ubijeno u hemijskom napadu 7. aprila na Dumu, pobunjeničku enklavu, za koji su optužili sirijske vladine snage. Kao kaznu za taj napad SAD, Britanija i Francuska lansirali su raketne napade na Siriju u subotu.

Sirija i saveznička Rusija demantovali su da je bilo uopšte hemijskog napada, a Moskva optužuje sirijske pobunjenike da su lažno predstavili da je bilo napada i to uz pomoć Britanaca, što je Britanija odbacila.

Ruska vojska saopštila je danas da je našla pobunjenička skladišta hemijskog oružja u Dumi, uključujući hlor i iperit.

Sirijska državna televizija javila je da je tim OPCW ušao danas u Dumu poslije višednevnog odlaganja od strane sirijskih i ruskih vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније