Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 04. 2018. 14:02 >> 13:55

NIJE BILO RAKETA

Lažna uzbuna iznad Homsa

Sirijska vojska ipak nije odgovorila na vazdušni napad iznad Homsa, već su PVO sistemi aktivirani zbog lažne uzbune, pišu ruski mediji.

 

 

 

Sirijski državni mediji povukli su danas vijest o presretanju raketa u Homsu, centralnom dijelu zemlje, navodeći da je u pitanju "lažna uzbuna" o kršenju vazdušnog prostora.

"U pitanju je lažna uzbuna o kršenju vazdušnog prostora tokom prethodne noći i zbog toga su se uključile sirenje protivvazdušne odbrane", navela je sirijska novinska agencija Sana pozivajući se na vojne izvore.

"Nije bilo napada na Siriju spolja", dodala je agencija koja je prva jutros prenijela vest da je sirijska protivvazdušna odbrana presrela rakete iznad provincije Homs.

Ubrzo je i Pentagon saopštio da u toj oblasti nije bilo nikakve vojne aktivnosti SAD. Izvještaji o novim vazdušnim napadima stižu u danima nakon nove eskalacije situacije oko Sirije i vazdušnih napada SAD i saveznika, koje su oštro osudili Rusija i Sirija.

Zapadne zemlje su napale mete u Siriji poslije nepotvrđenih optužbi da su snage predsjednika Bašara el Asada koristile hemijsko oružje u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Stručnjaci međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) koji su u subotu pokrenuli istragu o mogućoj upotrebi takvog oružja u Siriji, saopštili su da će posjetiti Dumu za nastavak istrage.

Rusija, koja se obavezala da osigura bezbjednost te misije u Dumi, saopštila je da je došlo do kašnjenja odlaska na teren iz bezbjednosnih razloga jer je na putevima bila mina koja je uklonjena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija ne želi da ugrozi rad misije OPCW kako su britanske vlasti to ranije navele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније