Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

17. 04. 2018. 08:12 >> 08:17
3

ORBAN PORUČIO

Evropa da se vrati judeo-hrišćanskoj tradiciji

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da je "neodgovorna imigracijska politika Evropske unije" uzrokovala porast vjerske netolerancije u zapadnoj Evropi, koja prijeti i Jevrejima koji tamo žive.

"Postoji samo jedan način da se bori protiv jačanja antisemitizma. Evropa se mora vratiti svojim vrijednostima koje dolaze iz judeo-hrišćanske tradicije", saopšteno je iz Orbanove kancelarije.

Navodi se da je "vjerska netolerancija koja prijeti Evropi uzrokovana neodogovornom politikom migracija iz Brisela, što je dovelo do nasilja bez presedana u zapadnom dijelu kontinenta".

Na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Mađarskoj vladajuća stranka Viktora Orbana obezbijedila je dvotrećinsku većinu.

Imaće 133 od ukupno 199 poslanika.

Daleko iza, sa 26 mjesta u parlamentu je ultradesničarska stranka Jobik.

Treći su socijalisti sa 20 poslanika.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније